• Evenemang idag
Tisdag
26
Juli 2022
Stallebrottet Bohus-Utomhusscen Sotenäs

Ebba Forsberg och Ångmaskinen

Ebba Forsberg är en av Sveriges stora sångerskor med en röst som ger tyngd, allvar och trovärdighet åt låttexterna. Hon har under sin karriär gett ut flera kritikerrosade album från debuten ”Been There” 1996 med eget material, som gavs ut av Madonnas ”creddiga” skivbolag Maverick, följt av ytterligare sju album varav tre med personliga tolkningar av Bob Dylan, Leonard Cohen och Tom Waits. Den senaste plattan ”Med kropp och själ” kom 2019. Ebba debuterade som skådespelare 2001 i TV-serien Anderssons Älskarinna, regisserad av Björn Runge, där hon spelade titelrollen och 2003 medverkade hon i miniserien Talismanen.
Ebba Forsberg har turnerat med bl a Mikael Wiehe, Eldkvarn, Ulf Lundell och Thåström. Ebba är född i Stockholm men uppväxt i Västindien och Botswana och bor numera i Spanien.
Ångmaskinen består av fem musiker som genom åren spelat med flera av våra folkkära artister såsom Jack Vreeswijk, Lars Winnerbäck, Staffan Hellstrand, Robert Broberg, Pugh Rogefeldt för att nämna några. Det har varit medverkan på plattor, turnéer, radio/TV samt shower på Berns, Hamburger Börs och Berwaldhallen.
Samarbetet med Ebba Forsberg inleddes med några konserter under åren 2017-2019. I slutet av förra året gjorde man en mycket uppskattad månadslång turné runt om i Sverige.
Konserten kommer att innehålla dels eget material men även Ebbas mycket personliga tolkningar av Bob Dylan, Leonard Cohen och Tom Waits.
Några recensioner:
”Som hon däckar mig. Ebba Forsberg dramatiserar, deklamerar och sjunger. Betonar ord och rytm så annorlunda och eget.” /Bengt Eriksson, Ystads Allehanda
”Men vilken röst hon har. Fantastisk! En röst som fyller konserthuset. Det är finstämt och otroligt vackert” /Marie Magnusson, Smålandsposten
”Ångmaskinen är i sanning en musikalisk maskin som utan avbrott och till synes lekande lätt ångar genom genreväxlingarna” /Marina Johansson, Säffle tidning

Publikvärdar ombesörjer att du sitter tryggt och säkert.
Till resande från fastlandet tänk att det kan vara kö vid färjan, så var i god tid.
Insläppstid kl: 18:00
Spellängd: 2 tim och 30 min inkl. paus.
Barn mellan 0-12 år går in gratis i vuxens sällskap!

Biljetter & tider

Tisdag 26 Juli 2022 19:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

60 st

har besökt evenemanget på Kungshamn.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Stallebrottet Bohus-Utomhusscen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Ebba Forsberg och Ångmaskinen, Stallebrottet Bohus-Utomhusscen

POPULÄRT I Sotenäs JUST NU:

Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Kungshamn.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Kungshamn. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Oktober